برخی از وسایل روزمره زندگی که بیشتر اوقات با آن ها سر و کار داریم دارای خطر های زیادی می باشند که در هنگام فریت بار بر اساس قوانین کشوری و یا بین المللی موجب خسارت جانی، مادی یا معنوی به افراد موجود در فرودگاه همچون مسافران و خدمه خواهد شد بنا به همین دلیل این وسایل جهت فریت بار به صورت هوایی کاملا ممنوع می باشد. که در ادامه به معرفی تمامی بارهای غیر مجاز خواهیم پرداخت.

فریت بار برای ارسال هوایی وسایل شخصی و لوازم منزل مسافران و هم وطن های عزیزمان می باشد. اما بر اساس قوانین که در حوضه حمل و نقل هوایی وجود دارد برخی از وسایل و لوازم که دارای خطراتی هستند ممنوع می باشند. شاید این وسایل در زندگی روزمره افراد هیچ کونه خطر های جانی را به همراه نداشته باشد اما قوانین بین المللی فریت بار و ارسال آن ها را ممنوع کرده است.
به عنوان مثال قطعات خوش نویسی شده که در تمامی خانه ها و مغازه ها موجود می باشند دارای هیچگونه خطری برای افراد استفاده کنندگان از این وسایل نیست و اما در فریت بار، ارسال قطعات خوش نویسی شده به علت خطراتی که در ارسال هوایی ممکن است به وجود آید ممنوع می باشد. این محدودیت ها داری دو قسمت می باشند. قوانین کشوری و قوانین بین المللی.
قوانین و مقررات انواع مجاز کالا در فریت بار
همانگونه که در بالا به آن اشاره کردیم وسایلی که ارسال آن ها با فریت بار ممنوع می باشد داری دو قسمت هستند.
1: قوانین کشوری: هر کشوری داری قوانین مربوط به خود می باشد که این قوانین شامل فریت بار و ارسال بار هوایی هم می شود. که طبق قوانین موجود در کشور فرستنده و یا گیرنده نمی توانند وسایل غیر مجاز که قانون آن را ممنوع کرده است نه وارد کنند نه ارسال. نهاد هایی که در این امر می توانند کمک کنند و دلیل این کمک کنترل بار موجود می باشد گمرک و ایرلاین ها هستند که تابع قوانین آن کشور می باشند.
2: قوانین بین المللی: طبق قوانین IATA (قانونی که برای تمامی شرکت های هواپیمایی نوشته شده است) که اکثر شرکت های هواپیمایی معتبر دنیا عضو این سازمان بین المللی می باشند برخی از وسایل موجود در جهان که می توانند دارای خطرات جبران ناپذیری برای خدمه و مسافران داشته باشد را از طریق بار هوایی در تمامی جهان ممنوع کرده است.
در این دو حالت در صورتی که فرستنده کالا این گونه وسایل را در بار خود مخفی کند و بخواهد آن را فریت و ارسال کند بار آن بلافاصله در صورت مشاهده تخلیه و هزینه های تخلیه را تمام و کمال پرداخت نمایید بعد از تحلیه بار و انبار کردن آن اقدامات قضایی علیه فرد خاطی به جهت در خطر انداخت جان پرسنل فرودگاه، خدمه پرواز و مسافرین انجام خواهد گرفت.
قوانین فریت بار در ایران (وسایلی که در ایران ارسال آن به صورت هوایی ممنوع می باشد)
براساس قوانین حکومتی جمهوری اسلامی ایران فریت بار وسایلی مانند :
- کتاب های خطی و چاپ سنگی
- طلا و نقره
- عتیقه جات
- آثار هنری اصیل
- قطعات خوش نویسی شده
- هر نوع آثار میراث فرهنگی
- اوراق مینیاتور
- سنگ های قیمتی
- ارز خارجی
- انواع فرش و قالیچه
- اسلحه
- مهمات و تجهیزات نظامی
- مواد افیونی و مشروبات الکلی
- و …
به طور کل ممنوع می باشد. در صورتی که این وسایل در گمرک فرودگاه امام مشاهده شود کل بار توقیف شده و صاحب بار و فرد فرستنده به جرم قاچاق دستگیر و به مراجع قانونی تحویل داده می شود. زیرا قبل از اقدام به فریت بار کردن کالا شما نیاز دارید از قوانین و تمامی کالاهای غیر مجاز در عرصه حمل و نقل هوایی یا همان فریت بار آشنا شوید.
کالای ممنوع جهت فریت بار در قوانین بین المللی
همان گونه که گفته شد برخی از وسایل منزل دارای خطرات نهفته در خود می باشند بنابراین فریت و ارسال این بار ها طبق قوانین بین المللی در تمام دنیا ممنوع می باشد. مانند:
- اسپری
- هرنوع باتری
- اسلحه ومهمات
- شامپو
- لوازم آرایشی
- نرم کننده
- الکل
- شربت
- آبلیمو
- سرکه و ترشیجات
- انواع دارو
- و …
فریت بار و کالای خطرناک نهفته (در لوازم منزل)
همان گونه که می دانید بیشتر وسایلی که در منازل استفاده می شود دارای خطرات کمتری هستند. بیشتر افراد جامعه روزمره با آن ها سر و کار دارد اما قوانین بین المللی این وسایل را برای فریت بار ممنوع اعلام کرد است. برای مثال اسباب بازی های بچه ها که تمامی کودکان از این وسایل در طول زندگی استفاده می کنند. اما این وسایل دارای باتری های موجود در خود می باشند که می تواند در حمل هوایی بسیار خطر ساز شوند. توصیه می شود در حین انبار کردن و ارسال این گونه بار ها حتما باتری وسایل را از آن ها خارج نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید